Filter Laddar...
Storlek:  

Abena

ABENA GRUPP
FRÅN LEVERANTÖR TILL SAMARBETSPARTNER

Abena började i liten skala som ett leverantörsföretag med ett anspråkslöst produktsortiment. Idag är Abena en kundorienterad samarbetspartner som utvecklar, tillverkar och säljer kvalitetsprodukter på en lång rad områden.

Abena-koncernen grundades 1953, då Jens Terp-Nielsen startade företaget Sækko A/S i Åbenrå, som huvudsakligen sålde jutesäckar till lantbruket. Sækko A/S utvecklades genom åren till en handelsfirma och 1980 startade Sækko en egen fabrik för produktion av blöjor och sanitetsbindor under namnet Bambo. På åttiotalet inledde företaget exportaktiviteter till mer än 55 länder i hela världen.

Företaget bytte 2003 namn till Abena och sysselsätter idag omkring 1300 medarbetare med ett brett sortiment inom emballage, avfallssystem, personlig skyddsutrustning, förbrukningsmaterial, engångsartiklar och vårdprodukter.

ABENA - ETT GLOBALT FÖRETAG

Koncernen består idag av egna bolag i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland, Holland, Frankrike, England och Polen. Till detta kommer ett stort antal distributörer i Afrika, USA, Kanada, Asien, Australien och Nya Zeeland samt en rad europeiska länder. Abena är en familjeägd koncern med en stark och inspirerande företagskultur, där etik, miljö och gott köpmanskap är i högsätet.

I samband med företagets 50-årsjubileum 2003 införde vi en gemensam logotyp för hela koncernen, ett grönt blad följt av namnet Abena. Det gröna bladet med namnet Abena symboliserar Abena-koncernens miljövänliga tankesätt. Den 1 maj 2005 bytte Sækko A/S namn till Abena A/S.

Läs mer